blog

inapoi

Despre primaveri arabe si ierni ale visarii; Roza El-Hassan dezbate cu Galit Eilat

Róza El-Hassan (n. 1966) este artista, de origine maghiara si siriana, stabilita la Budapesta. Practica ei artistica, manifestata în diverse medii (precum sculptura, desenul, performance-art, design-ul colaborativ, interventiile în spatiul public) atinge problematici legate de responsabilitatea individuala sau apartenenta la comunitate, generozitate, identitati hibride sau straine, si altele. Unul dintre proiectele sale recente, „No Corruption” (genti de laptop din nuiele – geamantan din nuiele – genti pentru aparatul de fotografiat din nuiele – un proiect de design contemporan bazat pe o veche traditie de manufactura romani) este rezultatul colaborarii cu o comunitate de romi din Budapesta. A participat în numeroase expozitii si proiecte, inclusiv în Bienala Periferic de la Iasi în 2008.

Galit Eilat (n. 1965) este curatoare si critic de arta, nascuta în Israel. Este director fondator al Centrului Israelian pentru Arta Digitala din Holon si curator cercetator la Van Abbemuseum din Eindhoven. Interesele ei de cercetare se axeaza pe problemele activismului social si politic în cadrul artelor, precum si pe politica actuala din Orientul Mijlociu. A curatoriat si co-curatoriat expozitii si proiecte majore, între care Politics of Collection, Collection of Politics (Van Abbemuseum, Eindhoven, 2010), The Real War, solo show cu Sean Snyder, (The Israeli Center for Digital Art, Holon, 2010), Liminal Spaces traveling seminars (Israel si Palestina, 2006–2008). is an Israeli-born art critic and curator. În colaborare cu Sebastian Cichocki de la Muzeul de Arta Moderna din Varsovia, recent a curatoriat expozitia lui Yael Bartana “… and Europe will be stunned [...si Europa va fi uimita]”, realizata în Pavilionul Poloniei în cadrul celei de-a 54-a Bienala de la Venetia, 2011.


The Chomsky-Foucault Debate este o serie de întalniri live initiata de Caminul Cultural si coordonata de Manuel Pelmus si Raluca Voinea. Caminul Cultural este un proiect nomad ce ofera un cadru performativ si discursiv pentru practica artistica si politica. Directia artistica a proiectului este asigurata de artistii Brynjar Bandlien, Farid Fairuz si Manuel Pelmus. Proiectul este administrat de Asociatia culturala Solitude Project în cooperare cu Bandlien/Pelmus.

Partener principal: Erste Stiftung. Parteneri: subRahova, Critic Atac, veioza arte, Rokolectiv, Modernism.ro.

subRahova este un spatiu destinat artelor contemporane fiind un proiect coordonat artistic de Farid Fairuz si Eduard Gabia si administrat de Asociatia culturala Solitude Project. subRahova este situat în vecinatatea cartierului Rahova, pe strada Sergent Nutu Ion nr. 2/Str. Mihail Sebastian 112 (a treia intersectie de la Hotel Marriot spre cartierul Rahova, la intersectia strazii Mihail Sebastian cu Calea 13 septembrie), in curtea RECOM.

fake watches replica watches replica cartier