blog

Presa (sectiune in lucru)

Arta contemporana privita ca un corp strain / Dilema veche, nr. 402, 20-26 octombrie 2011


- un dialog cu Manuel PELMUȘ, coregraf -

Aparut in Dilema veche, nr. 402, 20-26 octombrie 2011

„Căminul cultural” nu e un spaţiu fizic, ci este „un cadru de gîndire şi acţiune, un cadru performativ şi discursiv pentru practica artistică şi politică; o platformă pentru realizarea de radiografii subiective din sfera dansului contemporan; un cadru pentru discursurile şi acţiunile contemporane care lipsesc dintr-o cultură dominată încă de instituţiile publice şi de politicile artistice tradiţionale şi conservatoare”. Am stat de vorbă cu Manuel Pelmuş care, împreună cu Brynjar Bandlien şi Farid Fairuz, este unul dintre iniţiatorii acestui proiect. (A. P.)

Intenţiile voastre legate de proiect sînt cele pe care tocmai le-am enunţat. Totuşi… de ce Căminul cultural?

Ideea proiectului a pornit de la cîteva discuţii cu colegul nostru, Ştefan Tiron, în care ne întrebam ce tip de spaţiu/cadru am imagina ca fiind important în momentul acesta şi în contextul de astăzi, în zona artelor contemporane. Termenul de „cămin“, adică ceva intim şi călduros, în jurul căruia te aşezi şi poţi discuta anumite probleme ale comunităţii, ni s-a părut potrivit. Dar ne-a interesat şi să readucem în discuţie „figura“ Căminului cultural, ca spaţiu aparţinînd comunităţii.


citeste mai departe

Caminul Cultural@subRahova, Dilema veche (exclusiv web, 16 iunie 2011)

Oana STOICA | Rosencrantz & Co.


Dilema veche, exclusiv web, 16 Iunie 2011

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/caminul-culturalsubrahova

Căminul Cultural@subRahova
- arta de a fi contemporan cu tine însuţi -

subRahova este un spaţiu de artă contemporană apărut la marginea cartierului bucureştean Rahova, la intersecţia străzii Sebastian cu Calea 13 Septembrie. La RECOM, fosta fabrică de produs reclame din regimul comunist, un demisol cu trei încăperi, un birou şi o toaletă ar putea deveni un spaţiu artistic de analiză critică a societăţii. Spaţiul este proiectat în circuitul artistico-social de Asociaţia Culturală Solitude Project (adică Mihai Mihalcea şi Farid Fairuz sau Mihai Mihalcea aka Farid Fairuz) şi Eduard Gabia, artist asociat. Deschiderea a avut loc în 10 şi 11 iunie cu lansarea proiectului Căminul Cultural, administrat de Solitude Project, Manuel Pelmuş şi Brynjar Bandlien, cu sprijinul Fundaţiei Erste.

citeste mai departe

Se lanseaza Caminul Cultural, un proiect dedicat artei contemporane

http://www.money.ro/se-lanseaza-caminul-cultural--un-proiect-dedicat-artei-contemporane_991621.html

Sursa: Money.ro | Publicat: 09 iun 2011, 12:05 |
citeste mai departe

fake watches replica watches replica cartier