blog

Echipa

 • Manuel Pelmus

  Manuel Pelmus

  Manuel Pelmuş este unul dintre cele mai reprezentative nume româneşti pe scena internaţională a dansului contemporan. Producţiile sale, printre care menţionăm "Outcome", “Punct Fix”, “Still Lives”, “The Gate of the Kiss”, au fost prezentate pe scene de teatru, galerii şi festivaluri de renume precum Tanz Im August din Berlin, TanzQuartier din Viena, deSingel din Anvers şi Judson Church din New York. În anul 2000 Manuel Pelmuş a înfiinţat împreună cu Brynjar Bandlien compania de dans Bandlien/Pelmus cu sediul la Sandefjord în Norvegia. Spectacolul„preview” a fost desemnat drept „cea mai importantă producţie a stagiunii 2006-2007” de către criticul austriac Helmut Ploebst, în revista de specialitate Ballettanz International.

 • Farid Fairuz

  Farid Fairuz

  Până să se reinventeze în Farid Fairuz (2010) și să-și asume o biografie ficțională pentru a interacționa din altă perspectivă cu spațiul public, artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu. Incepand de la finalul anului 2005 este director al Centrului Național al Dansului din București.
  A creat și a prezentat spectacole în multe țări europene și în S.U.A., iar participarea sa la festivaluri internaționale n-a trecut neobservată de presa de specialitate. Printre cele mai cunoscute creații ale sale se numără „Stars High in Amnesia’s Sky", „Memorie de vânzare" (copilărie inclusă)” și “You come to see the show and you’ll get an extra burger!” si "Bun ramas (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)!". Ultima sa lucrare Realia (Bucuresti-Beirut) a fost prezentata in premiera in noiembrie 2012 in cadrul Festivalului international Temps D'Images. Din 2013 este artist invitat in cadrul Junge Akademie, program al Academiei de Arte din Berlin.

  afla mai multe
 • Brynjar Bandlien

  Brynjar Bandlien

  Brynjar Åbel Bandlien

  Brynjar Bandlien a absolvit Scoala Nationala de dans din Oslo si Scoala Operei din Hamburg. In 1995 a devenit membru al companiei de dans Nederlands Dans Theater 2 din Olanda, cu care a dansat in turnee in Europa, SUA si Africa de Sud.

  Dupa trei ani de lucru in compania NDT 2 a inceput sa lucreze ca dansator si coregraf free-lance cu, printre altii: Manuel Pelmus, Philipp Gehmacher, Raimund Hoghe, Vera Mantero, Heine Avdal si Jennifer Lacey.

  In anul 2004 Brynjar Bandlien se muta la Bucuresti, unde participa la constructia scenei de dans contemporan locala si unde preda ateliere, participa la miscari de protest, programeaza festivaluri, danseaza si creeaza coregrafii la Centrul National al Dansului.
  In calitate de coregraf a prezentat piesa "O" si "Still" la CNDB si Dansens Hus Oslo.

  Recent a prezentat  Romanian Dance History II, la teatrul Dramatikkens Hus din Oslo.
  Ca artist de banda desenta Bandlien a publicat cartea "Stramb Life" in anul 2009 si "Stramb Living - 5 years with Oskar in anul 2011, iar acum pregateste o a treia carte intitulata "Stramb Kids".

  Lucreaza si locuieste la Oslo, Bucuresti si Berlin.

fake watches replica watches replica cartier