blog

inapoi

The Chomsky-Foucault Debate

  • andrei state, florin flueraș, iulia popovici

Andrei State a studiat filosofia la Cluj, obţinând doctoratul la Universitatea “Babeş-Bolyai” cu o teză despre întemeierea teologico-politică a modernităţii în secolele XVI-XVII (2009). A fost redactor la revista IDEA artă + societate (2006-2008). Din 2008 coordonează o colecţie de filosofia istoriei la Editura Tact din Cluj. Interese de cercetare: istoria şi teoria modernităţii, filosofie socială şi politică, teoria şi practica artei contemporane.

Florin Flueraş este autor şi coautor de proiecte ca: Trilogia Postspectacol, Candidatura la Preşedenţie, Romanian Dance History, etc. Proiectele sale funcţionează undeva la graniţa dintre arta contemporană, performance, teorie şi politică - investigând, criticând şi explorând funcţia politică a artei, dar şi modul în care componenta ‘artistică’ (de spectacol) a politicii şi a mass-media, poate fi articulată şi explorată prin perspectiva experienţei sale ca performer.

Iulia Popovici este jurnalist la săptămânalul Observator cultural. A ţinut conferinţe despre teatrul românesc la New York, Poznan, Varşovia, Viena, Bruxelles, a coordonat ateliere de dramaturgie şi a fost editorul suplimentelor de dans ale Observatorului cultural. Este autoarea cărţii Un teatru la marginea drumului (Cartea Românească, 2008) și a mai multor antologii. Acum lucrează la propriul doctorat.

Iniţiat în 2011, Căminul Cultural este un proiect nomad ce oferă un cadru performativ şi discursiv pentru practica artistică şi politică. Direcția artistică a proiectului este asigurată de artiștii Brynjar Bandlien, Farid Fairuz și Manuel Pelmuș. Proiectul este administrat de Asociaţia culturală Solitude Project în cooperare cu Bandlien/Pelmuș. Partener principal: Erste Stiftung. Parteneri: subRahova, Critic Atac, veioza arte, Rokolectiv.

Seria “The Chomsky-Foucault Debate” este coordonată de Manuel Pelmuş şi Raluca Voinea.

fake watches replica watches replica cartier