blog

inapoi

Aaleef - Taoufiq Izzediou (Maroc)

  • Taoufiq Izzediou by Dimitri Tsiapkinis

Taoufiq Izeddiou a făcut box, teatru si arhitectură înainte să ajungă în mod natural la dans. Instruit între Franta si Maroc, întâlnirea sa cu Bernardo Montet este determinantă, fiind urmati de 8 ani de colaborări. În 2001 Bernardo Montet îi încredintează Danse nord, un solo de Susan Buirge, a cărui custode devine si pe care are datoria de a-l transmite mai departe. Dansează în creatii semnate de Bernardo Montet (O.More în 2001, Parcours 2C (vobiscum) în 2004 si Apartae în 2008), iar în paralel îsi continua lupta pentru promovarea dansului în tara sa natală, Maroc. În 2001, sustinut de Bouchra Ouizguen si Said Ait El Moumen, crează prima companie de dans contemporan din Maro, numită Anania. În 2003 organizează prima structură de formare în dansul contemporan: „ Al Mokhtabar „ în Marrakech. Cele 7 creatii ale sale sunt remarcate pe cele mai mari scene europene, cum ar fi World Theater 2004/05 în Olanda, Montpellier Danse 2006, Rencontre Choregraphiques din Seine-Saint-Denis 2008. Ultima sa piesă, Aataba, este în prezent în turneu în Africa, Europa si America Latină. De 5 ani, împreună cu compania Anania, organizează Festival International de Dans Contemporan „ On Marche „ din Marrakech. În 2007 obtine diploma de stat în dans contemporan.

Adil Amimi este urmas al uneia dintre marile familii Gnawa din Essaouira, fondată în urmă cu mai bine de 200 de ani. A fost crescut într-un mediu de muzicieni si de traditii. Interpretează la instrumentul de percutie Qraqeb, cât si alte tobe,  intrumentul cu coarde Guembri, cântă si dansează.
La vârsta de 15 ani Adil devine membru al renumitului ansamblu Maâlem Hajoud Soudani în cadrul căruia interpretează la Qraqeb, castagnete de metal si ca dansator. La moartea lui Maâlem Hajoud, în 1997, devine membru al ansamblului Maâlem Mohamed Gania, maestru incontestabil al Gnawas din Essaouira. În 2000 devine Maâlem (maestru) în repertoriile Souiri si Gharbaoui. Începând cu 1995, Maâlem Adil Amimi participă cu succes la festivaluri din străinătate si din Maroc, ăn special cel din Essaouira. Între 2002 si 2006 participă ca muzician la turneul spectacolului O.More de Bernardo Montet, adaptare a tragediei Othello de Shakespeare. În paralel cu grupul său Gnawa, crează în 2008 grupul „ Gnawa Mogador Fusion „.Căminul Cultural este un proiect initiat si coordonat artistic de artistii Brynjar Bandlien, Farid Fairuz si Manuel Pelmus. Proiectul este administrat de Asociatia Culturala Solitude Project si Bandlien/Pelmus. Partenerul principal al proiectului este Fundatia ERSTE. Cu sprijnul subRahova

fake watches replica watches replica cartier